Pijler 1

Slim zwemmen

Kracht inzetten of kracht sparen? Veel zwemmers (ook wedstrijdzwemmers) zijn vooral bezig met het leveren van kracht en onvoldoende met het sparen van kracht. Tijdens onze cursussen leer je hoe je zwembewegingen beter kunt timen en hoe je momenten van in- en ontspanning creëert tijdens je slag. Dit vergroot je uithoudingsvermogen en zorgt ervoor dat je makkelijker en efficiënter kunt zwemmen. Met deze methode leer je om zonder probleem een aantal baantjes achter elkaar te zwemmen.

Pijler 2

In lijn met je lichaam

Om je zwemtechnieken te verbeteren is het van belang dat je in lijn bent met je lichaam en geen tegenstrijdige bewegingen maakt. Een mooi voorbeeld is de vlinderslag en de ronddraaiende bewegingen die daarvoor nodig zijn met je armen. Tijdens onze zwemcursussen maken we je bewust van de bewegingen die nodig én onnodig zijn om een bepaalde slag aan te leren en te optimaliseren.

Pijler 3

Gecontroleerd ademen

Een juiste ademhaling is essentieel voor het verbeteren van je zwemprestaties! Daarom wordt er in onze cursussen aandacht besteed aan de juiste ademhalingstechnieken. Door je ademhaling beter te controleren vergroot je je uithoudingsvermogen, verspil je geen energie en houdt je meer zuurstofrijk bloed over. Bovendien kun je met de juiste ademhalingstechniek hyperventilatie voorkomen.

Pijler 4

Plezier

Het staat als een paal boven water: plezier is het belangrijkst! Hoe ervaren of onervaren je ook bent: door plezier te hebben in het water, maak je van elke training een succes. De focus ligt tijdens de trainingen uiteraard op de techniek en de uitvoering van elke (deel)beweging, maar daarbij mag ‘fun’ zeker niet ontbreken!